{ "title": "Hamsi Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/hamsi-kizartma.jpg", "date": "23.01.2024 06:20:46", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Hamsi Kızartma: Marmara ve Karadeniz'deki balıkçıların en gözde balığı olan hamsi denizden çıkartılıp, sofraya gelene kadar zor ve meşakkatli bir ustalık ister. Yakalandığı zaman vücudu yağlandığı için en lezzetli balık türü olarak bilinir ve balığı çok tüketen kişilerin tercih ettiği balık türüdür.

Hamsi Kızartma Malzemeleri
Hamsi Kızartma Nasıl Yapılır?

Hamsiler temizlenerek güzel bir şekilde yıkanır. Daha sonra su dolu derin bir kapta 30 dakika hamsinin derin kokusu gitsin diye bekletilir. Hamsiler bekletilirken bir yandan tavaya yeteri kadar yağ konur. Bekleme süresi dolan hamsiler derin bir kapta mısır unu ile tek tek unlanır. Mısır ununa batırılan hamsiler bir yandan tavada ısıtılan yağın içerisine dizilir. Hamsinin vitamin değeri azalmasın diye çok pişirilmez. 5-6 dakika arasında pişirilir. Pişen balıklar maşa yardımı ile bir yandan bir tabağa alınır ve servis edilir.
" } ] }