{ "title": "Galeta Unlu Tavuk Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Galeta-Unlu-Tavuk-Kizartma-38.jpg", "date": "19.01.2024 02:44:57", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Galeta unlu tavuk kızartma, tavuğun belki en zevkli hazırlanan tariflerinden biridir. Özellikle tavuk göğüs etini sevmeyenlere bu tarifi önerebiliriz. Tavuk göğüs etinin en lezzetli hali çoğu kişiye göre galeta unlu tavuk kızartma tarifidir. İster sıcak, isterseniz soğuk olarak tüketebilirsiniz. Soğuk tercih ederseniz, sandviç gibi yapabilirsiniz. Mayonez ve marulla birlikte harika olur. Çalışan hanımlar içimde pratik bir tariftir. Akşam yemeğine yanında patates kızartması ya da pilav yaparak servis edebilirsiniz. Tarifte tavuk göğüs eti kullanıyoruz. İster kemiksiz tavuk göğüs eti alın, isterseniz ben kemiğini çıkarabilirim derseniz bütün göğüs alabilirsiniz. Tercih size kalmış. Hazırsak hemen yemeğimizi yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Galeta unlu tavuk kızartma için gerekli malzemeler
Galeta unlu tavuk kızartma nasıl yapılır?

Tavuk göğüs etini önce ince yassı dilimlere ayıralım. Bifteklik şekilde tavuk etini keselim. Bunu bir saat kadar önce yaparsak iyi olur. Çünkü tavuk göğüs etini biraz karabiber ve tuzla ovalayıp bekleteceğiz. Bu sayede piştiğinde daha lezzetli olacak. Tavuk göğüs etlerini bu şekilde buzdolabında bekletmelisiniz. Daha sonra çıkarın ve her birini galeta ununa bulayın. Bu arada tavanın içine sıvı yağı koyarak kızdırmaya başlayın. Tavuk göğüs eti çabuk pişer. Yağı iyice kızdırarak, tavukları önlü arkalı pembeleşene kadar pişirin. Bunları servis tabağına alın. Yanında iri doğranmış marul ve kızarmış patatesle birlikte servisinizi yapabilirsiniz. Galeta unlu tavuk kızartması çok lezzetli oluyor. İsteyenler tavuğu ince şeritler halinde keserek bu tarifi yapabilir. Buna genellikle yalancı kalamar deniyor. Yanında baharat karışımıyla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }