{ "title": "Galeta Unlu Tavuk Göğsü Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/galeta-unlu-tavuk-gogsu-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 21:01:58", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Galeta Unlu Tavuk Kızartması, bu muhteşem lezzet galeta unu sayesinde çok daha lezzetli ve çıtır bir tavuk halini almaktadır. Galeta unu ile hazırlanmış olan tavukları çocuklar çok daha iştahlı yerler. Bunun için bu besleyici yemek hem gözünüze hem de çıtırlığı ile damak tadınıza hitap etmektedir. Aslında çıtır tavuğu her yaştaki ebeveyn severek tüketmektedir. Özellikle çalışan kadınlar açısından kısa sürede hazır olan en güzel akşam yemeği menüsüdür. Tavuğun yanına bir de patates kızartması ile bütünlediğimizde yemekler daha zevkli bir hal almaktadır.

Galeta unlu tavuk kızartması için gerekli olan malzemeler
Galeta unlu tavuk kızartması nasıl yapılır?

İlk önce kemiksiz tavuk göğüslerini parmak kalınlığında jülyen doğrayalım. Eğer tavuklar buzdolabında ise buzları çözülmeden istediğiniz kalınlıkta kolayca doğrayabilirsiniz. Diğer tarafta kâsenin içerisine yumurtayı kırarak çırpıyoruz. Bu arada başka bir kabın içerisine aldığımız tavuk parçalarını tuz, kekik, kırmızı pul biber ve karabiberi de ekleyerek tatlandırıyoruz. Daha sonra önce yumurtaya sonra galeta ununa batırdığımız tavukları Tavanın içerisine yeteri miktarda yağ koyarak rengi dönünceye kadar güzelce kızartıyoruz. Kızaran tavukları servis tabağına alıyoruz ve yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }