{ "title": "Galeta Unlu Patates Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Galeta-Unlu-Patates-Kizartmasi-44.jpg", "date": "19.01.2024 22:34:51", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Galeta unlu patates kızartması, tarifi birçok kişinin belki de ilk kez duyacağı bir tarif olacaktır. Patates kızartmalarını şimdiye kadar birçok farklı şekillerde yaptık hazırladık. Fırında, yağda, salatası ve galeta ununa bulanan patates kızartması tarifi. Eminim bunu da çok seveceksiniz. Bu galeta unlu patates kızartmasını sabah kahvaltısında yiyebileceğiniz gibi bu yemeği, yemeği diyoruz çünkü günün her saatinde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Öğlen yemeklerinin yanında veya akşam yemeğinde pilav eşliğinde muhteşem bir öğün olabilir. Hem lezzetli hem de görsel açıdan hoş bir görünüm olacaktır.

Galeta unlu patates kızartması için gerekli malzemeler
Galeta unlu patates kızartması nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri soyup yıkayın ve istediğiniz şekilde ama ince ince doğrayın ve üzerine tuz atarak karıştırın. Daha sonra büyük bir yanmaz tavaya sıvıyağ koyup kızdırın. Yağ iyice ısındıktan sonra patatesleri içine atarak kızartın. Bu işlemi patatesleri sıvı yağ ile karıştırarak fırına da verebilirsiniz. Patatesler kızardıktan sonra servis tabağına bir havlu kâğıt sererek patatesleri alın böylelikle kızaran patateslerin fazla yağını da alabilirsiniz. Patateslerin biraz soğuması için bekleyin. Başka bir taraftan bir kâse içine yumurtayı kırın ve baharatları içine koyup karıştırın. Başka bir geniş ve derin kâseye galeta ununu koyun. Soğuyan patatesleri önce yumurtalara iyice bulayın ve daha sonra da galeta unu kasesinin içine dökün ve yine iyice bulayın. Daha sonra tekrardan yanmaz tavada sıvı yağı tekrar kızdırın. Yağ ısındıktan sonra yumurtaya ve galeta ununa buladığınız patatesleri dökün. Tekrardan kızartın. Kızardıktan sonra patatesleri servis tabağına alın ve sıcak olarak servis edin. Galeta unlu patates kızartması tarifiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

" } ] }