{ "title": "Fırında Unlu Kabak Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Firinda-Unlu-Kabak-Kizartmasi-86.jpg", "date": "19.01.2024 21:30:45", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Fırında Unlu Kabak Kızartması: Fırında kabak kızartması oldukça hafif ve lezzetli oluyor. Kabakları baharatlar ile harmanlayıp bir de una bulayıp fırında kızartınca çıtır, çıtır hafif oluyor çerez niyetine oturup yiyebilirsiniz. Ben sabah kahvaltılarında, 5 çayında gelen arkadaşlarıma devamlı yaparım çok beğenerek yiyorlar. Fırında unlu kabak kızartmasını diyet yapanlar için ara öğün olarak yapmalarını tavsiye ederim. Hem yapımı kolay hem hafif fazla yağı yok oldukça lezzetlidir. Okula giden çocuklarınız varsa beslenme çantalarına koyabilirsiniz, çünkü çocuklarda cipsi gibi çıtır, çıtır yemesini severler. Şimdi mutfağa geçelim çıtır, çıtır lezzetli, hafif fırında unlu kabak kızartmamızı yapalım.

Fırında Unlu Kabak Kızartması Malzemeleri: 6-7 kişilik.
Fırında Unlu Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?

İlk önce kabakları temizce yıkayıp üzerindeki kabuğunu çok ince bir şekilde soyuyoruz. Soyulan kabakları yarım santim kalınlığında olacak halka şeklinde dilimlere ayırıyoruz. Bir orta boy kâse içine un, tuz ve baharatları koyup karıştıralım. Dilimlere ayrılan kabakları önce baharatlı una bulayıp ardında kâse içindeki zeytinyağına batıralım. Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim ve kabakların hepsini önce una sonra zeytinyağına bulayıp balık sırtı şeklinde tepsiye dizelim. Önceden 200 re ayarlayıp ısıttığımız fırına tep simizi sürelim. Kab aklarımız fırında 25 dakika Üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Fırında unlu kabak kızartmamızı servise hazır, isterseniz sade olarak veya üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }