{ "title": "Fırında Tavuk Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/firinda-tavuk-kizartma.jpg", "date": "20.01.2024 04:59:45", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Fırında Tavuk Kızartma: Yemek davetlerinde ana yemek olarak en çok tercih edilen yemek çeşididir. Yapılması kolay ve lezzetli bir yemektir.

Fırında Tavuk Kızartma Malzemeleri
Fırında Tavuk Kızartma Nasıl Yapılır?

Tavuk temiz bir şekilde yıkanır. Derin bir kapta sos malzemeleri sırasıyla konulur. Sıvı yağ, pul biber, karabiber, kekik, tuz, yoğurt konularak çırpılır. Belli bir kıvama gelen sosu yıkanılan tavuğun her yerine sürülür. Deri altlarına sürülür. Tavuğun her yerine sos sürüldükten sonra büyük boy fırın poşetine güzel bir şekilde yerleştirilir ve fırın poşetinin ağzı sıkı bir şekilde bağlanılarak üzerinde birkaç yerinde kürdanla delik açılır. Delik açılmasının sebebi de fırının sıcaklığından dolayı fırın poşetinin patlamaması ve tavuğun hava alarak çabuk pişirilmesidir. Poşete konulan tavuk fırın tepsinin içerisine yerleştirilerek önceden ısıtılmış fırında 220 derecede 20-25 dakika pişirilir. Piştikten sonra geniş bir tabağa alarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }