{ "title": "Fırında Peynirli Ekmek Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Firinda-Peynirli-Ekmek-Kizartmasi-56.JPG", "date": "20.01.2024 12:25:44", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Fırında peynirli ekmek kızartması, Hemen hemen hepimizin evinde en sevilen ekmek taze ekmektir ve bayat ekmek genellikle yenilmek istenilmez. Eğer sizlerde böyle bir sorun ile karşılaşıyorsanız bayat ekmeklerinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Hatta hemen yapamayacak durumdaysanız hemen derin dondurucuya atın ve ilk fırsatta bu tarifleri kullanarak ekmekleri değerlendirin. Fırında peynirli ekmek kızartması yaparken kullanacağınız malzemelerin içerisine çocuğunuzun tüketmekte zorlandığı besinleri de eklerseniz böylece ürünü farklılaştırarak yemesini sağlamış olursunuz. Eğer evde bayat ekmek olmadan bu tarifi denemek isterseniz kare tost ekmeğinden ya da herhangi bir dilimlenmiş paket ekmek çeşitinden istifade edebilirsiniz. Hatta yeni aldığınız bu ekmeklerle misafirleriniz içinde hazırlayabilirsiniz.

Fırında peynirli ekmek kızartması için gerekli malzemeler
Fırında peynirli ekmek kızartması Nasıl Yapılır?

Yapımı çok kolaydır. Bunun için öncelikle ekmekleri ince ince dilimleyin. Derin bir kâsenin içerisinde yumurtayı kırın ve hafif tuz atarak çatal yardımıyla çırpın. Üzerine beyaz peynir ile kaşar peynirini rendeleyip karıştırın. Daha sonra sivri biber ile yeşillikleri ufak ufak doğrayın. En son olarak da domatesleri minik minik küp şeklinde doğrayın. Eğer kabuğunu soyarsanız çok sulanır ve ekmekleri ıslatır. Bu nedenle soymamak daha doğru olur. Tüm malzemeyi karıştırın. Daha önce dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine ince tabaka halinde ter yağı sürün ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Bu işlem tamamlandığında da peynirli yumurtalı harcı ekmeklerin üzerine paylaştırıp iyice yayın. En son olarak da harç sürülmüş ekmeklerin üzerine karabiber ekin. Hazır olan ekmekleri daha önce ısıtılmış 170 derce fırında pişirin. Ekmekler yaklaşık 15 dakika içerisinde pişmiş olacaktır. Umarım sizler ve misafirleriniz de fırında peynirli ekmek kızartmasını seversiniz. Bu arada ekmeği fırına verdiğinizde mutlaka kahvaltı masanız hazır olsun. Çünkü ekmekleri sıcak yemek gerekiyor. Soğuduğunda ekmekler çok fazla kurur ve kaşar peyniri katılaşır. Ayrıca arzu ederseniz ekmeklerin üzerine salam sosis ya da sucuk gibi şarküteri ürünleri de koyabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.

" } ] }