{ "title": "Fırında Patlıcan Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/firinda-patlican-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 11:01:57", "author": "Ecehanım harzan", "article": [ { "article": "Fırında patlıcan kızartma: kalorisi çok fazla olduğu için yağda kızartılan sebzeleri pek tüketemiyoruz. O yüzden fırında yapılan yemeklerin kalorisi daha azdır. Aşağıda tarifini verdiğim fırında patlıcan kızartma yemeğini çok daha az kalori ile gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Hem daha sağlıklı hem de daha az kalorilidir.

Fırında Patlıcan Kızartma Malzemeleri
Sosu için
Fırında Patlıcan Kızartma Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı bir şekilde soyalım ve halka şeklinde doğrayalım. Kırmızı ve yeşil biberlerimizi jülyen olacak şekilde doğrayalım. Sarımsakları kabuklarından ayırdıktan sonra ister tüm olacak şekilde isterseniz de halka şeklinde olacak şekilde doğrayalım. Soğanı da büyük halkalar yaparak doğrayalım. Bürün sebzeleri fırın tepsimize yerleştirelim ve üzerine sıvı yağımızı, tuzumuzu, karabiber ve kırmızı pul biberimizi atıp harmanlayalım. Hazırlanan sebzelerimizi 180 derecelik fırında pişirelim. Sosu içinde bir tencere ayarlayalım ve sıvı yağımızı tencere koyup üzerine salçayı atalım. Salça ezilene kadar kavuralım. Kavrulan salçanın üzerine rendelenmiş domateslerimizi atalım. Domatesler pişerken üzerine rendelenmiş sarımsaklarımız atıp domatesler pişene kadar kavuralım. Domatesler kavrulduktan sonra tuz, pul biber ve nar ekşisini koyalım. Bunlarda sosa karıştıktan sonra altını kapatalım. Fırında pişen sebzelerimizi çıkartalım. Sosu isterseniz üzerine döküp 2 dakika daha fırına atabilir ya da isterseniz servis yaparken sosu üzerine dökebilirsiniz. Fırında patlıcan kızartmanız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }