{ "title": "Fırında Patates Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/firinda-patates-kizartmasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 06:54:17", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Fırında patates kızartması, Patates kızartmasını, sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Sağlığımızdan ödün vermeden, nasıl yapıp tüketebiliriz diyorsanız, mutlaka fırında patateskızartmasını denemelisiniz. Fırında patates kızartması yaparken, damak tadınıza göre istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey, patatesleri tepsiye tek kat dizmek ve aldığınız patateslerin taze olmasına dikkat etmektir. Eğer mevsiminde taze patates kullanıyorsanız, kabuklarını soymadan da dilimleyip fırına koyabilirsiniz.

Fırında patates kızartması için malzemeler
Fırında patates kızartması nasıl yapılır?

Patatesleri soyun ve elma dilimleri şeklinde kesin. Geniş ve kolay karıştırabileceğiniz bir kaba aktarın. Dilimlediğiniz patateslerin içine, zeytinyağı, biber, kekik, sarımsak, biberiye ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın. Kızartmayı yapacağınız tepsiye, yağlı kâğıt serin ve patatesleri tepsiye yayın. Patateslerin üst üste gelmemesine dikkat edin. Önceden ısıtılan 200 derece fırında, 30 dakika kadar kızartın. Kızartma süresi, patateslerin tazeliğine ve doğradığınız inceliğe göre, farklılık gösterebilir. Patatesler kızardıktan sonra, servis tabağına alın ve ince ince doğranmış kişnişleri patateslerin üzerine serpip servis yapabilirsiniz. Fırında patates kızartmasını, cips olarak tüketecekseniz yanında farklı soslarla servis yapabilirsiniz. Ayrıca, köfte ve tavuk yemeklerinizin yanında da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }