{ "title": "Fırında Palamut Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Firinda-Palamut-Kizartma-35.jpg", "date": "20.01.2024 03:59:23", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Fırında palamut kızartma: eşsiz bir lezzettir. Birçok kişi tarafından sevilen bu lezzet kış aylarında sık sık yapılmaktadır. Omega 3 tarafından zengin olan bu yemek hem besleyici hem de doyurucudur. Palamut balığının içeriğinde bulunan vücudun ihtiyacı olan birçok değer kişiye sağlık vermektedir. Bunun için mümkün olduğunca sık bir şekilde sofralarda bulundurulması gereken fırında palamut kızartma özellikle çocukların tüketmesi gereken bir yemektir. Doğal olarak boy uzatmada fayda sağlayan balık yemekleri çocukların gelişim döneminde sıkça öğünlerinde bulundurulmalıdır. Sizde ev halkına ve çocuklarınıza hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün hazırlamak istiyorsanız mutlaka fırında palamut tercih etmenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Fırında palamut kızartma için gerekli malzemeler
Fırında palamut kızartma nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri soyarak yıkayın ve dilimleyin. Daha sonra dilimlenen patatesler üzerine sıvıyağ ilave edin. Daha sonra palamutları derin bir kab içerisine koyarak üzerine az bir miktar sıvıyağ ilave edin. Ardından karabiber ve kırmızı toz biber üzerine serpiştirin. Son olarak tuzunu da serpiştirerek harmanlayın. İyice harmanlanan palamutları fırın tepsisi içerisine dizin. Daha sonra kuru soğanı soyarak halka doğrayın. Doğranan halka soğanları ve patatesleri palamutların kenarlarına serpiştirin. Daha sonra limonu çok ince dilimleyin. Her bir palamut üzerine ince limon dilimleri yerleştirin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. Yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Süre dolunca ve patatesler yumuşayınca tepsiyi fırından çıkarın. Artık fırında palamut kızartma hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }