{ "title": "Fırında Köfte Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/firinda-kofte-kizartma.jpg", "date": "21.01.2024 07:19:09", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Fırında Köfte Kızartma, köfte çoğunlukla çocuklar tarafından en çok tüketilen besindir. İçinde kullanılan malzemeler ile farklı tatlarda çeşitli köfteler hazırlanmaktadır. Hangi memlekete giderseniz gidin kendine özgü malzemeler kullanılarak değişik köfteler hazırlamaktadırlar. Ayrıca piknik keyfinde mutlaka köfte mangalda yapılmaktadır. En çok kızartması, mangalda ya da fırında diğer besin maddeleri ile çeşitli yemekler yapılır.

Fırında patates kızartması için gerekli olan malzemeler
Fırında köfte kızartması nasıl yapılır?

Derin bir kâsenin içine kıymayı, yumurtayı, tuzunu, karabiber, kırmızı pul biberi, naneyi ve sıvı yağı ekleyerek harmanlayalım. Ardından soğanı yemeklik küçük doğrayıp karışımın içine ekleyelim. Maydanozları da ince kıydıktan sonra bayat ekmek içi ile köftelik harca ekleyin. Çok fazla sıkmadan bütün malzemeler birbirine karışana kadar harmanlayalım. Fırın tepsisine yağlı kâğıdı serelim ve köfteleri istediğiniz büyüklükte hazırlayarak dizelim. Önceden 200 derecede ısıtılan fırında köfteler iyice kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }