{ "title": "Fırında Karışık Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/firinda-karisik-kizartma.jpg", "date": "21.01.2024 09:16:55", "author": "Damla Çetin", "article": [ { "article": "Fırında Karışık Kızartma, Kızartma yemeğini eminim sevmeyen hiçbir insan yoktur. Ancak yağ oranından dolayı zararlı olduğundan çoğu kişi yemeden mahrum kalır. Ama sizlere vereceğim bu tarif sayesinde gönül rahatlığıyla kızartmanın tadına varabilirsiniz.

Fırında Karışık Kızartma Malzemeleri
Üzerine Sos İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Karışık Kızartma Nasıl Yapılır?

Sebzeler yıkayıp patatesin kabuklarını soyun ve bütün sebzeleri küp şeklinde doğrayıp geniş bir kabın içine koyun. Sıvı yağ ve tuz ekleyip iyice karıştırarak yedirin. Fırın tepsisine koyun iyice dağıtın. Fırın daha önceden 220 derecede ısıtılmış olmalıdır. Tepsiyi fırın içine koyun ve kızarmasını bekleyin. Şimdi sosu hazırlayabilirsiniz. Soğanları ince ince doğrayın ve tavada pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin birlikte 1-2 dakika daha kavurun. Domatesler rendelenmiş şekilde ketçapla birlikte tavaya ilave edin ve kısık ateşte kaynatın. Daha sonra içerisine göz kararı sıcak su ekleyin biraz daha kaynayıp koyulaştıktan sonra kapatabilirsiniz. İsteğe göre karabiber ve tuz ekleyebilirsiniz. Fırındaki yemeği alıp üzerine sosu ilave edin ince doğradığımız maydanozları üzerine serpiştirin ve servis yapın afiyet olsun.
" } ] }