{ "title": "Fırında Kabak Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Firinda-Kabak-Kizartmasi-14.jpg", "date": "21.01.2024 02:54:01", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Fırında kabak kızartması: Fırında hazırlanan kabak kızartması birçok kişi tarafından sevilen hafif bir yemektir. Besin değeri kabağın içeriğinde bulunan değerler nedeni ile yüksektir. Zaman almadan ve sizi yormadan yarım saat içerisinde hazırlanabilen bir yemektir. Hafif bir öğün geçirmek isteyenler için ideal lezzetler arasındadır. Fırında kabak kızartması birçok yemeğin yanında da sunum yapılabilmektedir. İştah kabartan bir görünüme sahip olan fırında kabak kızartması eşsiz bir lezzete sahiptir. Özellikle yaz aylarında tercih edilen fırında kabak kızartması yoğurtlanarak da tüketilebilir. Sizde ailenize ve sevdiklerinize fırında kabak kızartması sunumunda bulunmak istiyorsanız işte tarifi.

Fırında kabak kızartması için gerekli olan malzemeler
Fırında kabak kızartması nasıl yapılır?

Öncelikle kabakları bol su ile yıkayarak kabuklarını soyun. Daha sonra 1 cm kalınlığında daire şeklinde doğrayın. Derin bir kab içerisine sıvıyağı ilave ederek içerisine kırmızı toz biberi ekleyin. Biraz karıştırın ve tuzu ilave edin. Son olarak kuru naneyi de ilave ettikten sonra doğranan kabakları karışım içerisine ilave ederek harmanlayın. Doğranan kabakları iyice kab içerisindeki karışıma bulayın. Böylece kızartma çok daha lezzetli olacaktır. Daha sonra fırın tepsisini yanınıza alarak dibine yağlı kâğıt serin. Kâğıt serildikten sonra soslanan kabakları kâğıt üzerine dizin. Tüm kabaklar dizildikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 20 dakika kadar kabakları kızarttıktan sonra fırından çıkarın ve kızaran kabakları tabaklara alın. Artık fırında kabak kızartması hazır. Görsellik kazandırarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }