{ "title": "Fırında Hamsi Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/firinda-hamsi-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 08:37:16", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Fırında Hamsi Kızartma, mutlaka her mevsim tüketmemiz gereken en önemli besin maddesinden birisi de balıktır. Özellikle kış mevsimi hamsi bolluğundan dolayı en az haftada iki defa tüketilmesi gerekmektedir. Çünkü kış mevsiminde aldığımız hamsi tazedir. Zaten balık alırken dikkat edilmesi gereken husus ise mevsiminde ve taze balık alınmasıdır. Omega 3 bakımından en zengin olan besin maddesi balık mutlaka büyük küçük her yaşta insanın tüketmesi gereklidir. Pek çok kişi omega 3 eksikliğini karşılamak için balık tüketir, ancak burada dikkat edilmesi gereken husus balık kızartıldığı zaman vitamin değerini kaybetmektedir. Ancak balığı fırında buğulama ya da mangalda yaptığınız zaman vitamin değeri gitmemiş olur. Balığı ister buğulama yapın isterseniz tavada ya da fırında kızartarak hazırlayabilirsiniz. Yapımı kolay olduğu kadar yemesi de bir o kadar lezzetlidir.