{ "title": "Fırında Hamsi Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/firinda-hamsi-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 08:37:16", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Fırında Hamsi Kızartma, mutlaka her mevsim tüketmemiz gereken en önemli besin maddesinden birisi de balıktır. Özellikle kış mevsimi hamsi bolluğundan dolayı en az haftada iki defa tüketilmesi gerekmektedir. Çünkü kış mevsiminde aldığımız hamsi tazedir. Zaten balık alırken dikkat edilmesi gereken husus ise mevsiminde ve taze balık alınmasıdır. Omega 3 bakımından en zengin olan besin maddesi balık mutlaka büyük küçük her yaşta insanın tüketmesi gereklidir. Pek çok kişi omega 3 eksikliğini karşılamak için balık tüketir, ancak burada dikkat edilmesi gereken husus balık kızartıldığı zaman vitamin değerini kaybetmektedir. Ancak balığı fırında buğulama ya da mangalda yaptığınız zaman vitamin değeri gitmemiş olur. Balığı ister buğulama yapın isterseniz tavada ya da fırında kızartarak hazırlayabilirsiniz. Yapımı kolay olduğu kadar yemesi de bir o kadar lezzetlidir.

Fırında hamsi kızartma için gerekli olan malzemeler
Hamsiyi bulamak için
Fırında hamsi kızartması nasıl yapılır?

Öncelikle hamsiyi dikkatlice ayıklayarak yıkayalım ve suyunu süzmesi için süzgecin içine alalım. Diğer tarafta kabın içerisine hamsileri, tuzu ve sıvı yağını ekleyerek hafif şekilde harmanlayalım. Hamsileri mısır ununu koyduğumuz tabağın içerisine koyalım ve fazlasını sallayarak çırpalım. Tepsinin içine yağlı kâğıt serelim ve mısır ununa bulanan balıkları tek sıra olacak şekilde dizelim. Daha önceden 200 derecede ısıtılan fırında özellikle turbo ayarını açalım ve 30 dakika kadar pişirelim. Hamsiler kızarıp hazır olunca servis tabağına alalım. İsterseniz yanına yeşil salat ile isterseniz yeşillik koyarak servis tabağında sunum için hazırlayın.

Afiyet olsun.
" } ] }