{ "title": "Fırında Et Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Firinda-Et-Kizartma-61.jpg", "date": "19.01.2024 18:41:47", "author": "Hikmet Onur ÖNDER", "article": [ { "article": "Fırında et kızartma; birçok kişi tarafından sevilen hafif bir yemektir. Besin değeri etin içeriğinde bulunan değerler nedeni ile yüksektir. Zaman almadan ve sizi yormadan bir saat içerisinde hazırlanabilen bir yemektir. Hafif bir öğün geçirmek isteyenler için ideal lezzetler arasındadır. Fırında et kızartması birçok yemeğin yanında da sunum yapılabilmektedir. İştah kabartan bir görünüme sahip olan fırında et kızartması eşsiz bir lezzete sahiptir. Özellikle yaz aylarında tercih edilen fırında et kızartması yoğurt eklenerek de tüketilebilir. Sizde ailenize ve sevdiklerinize fırında et kızartması sunumunda bulunmak istiyorsanız işte tarifi.

Fırında et kızartması için gerekli malzemeler
Fırında Et Kızartma Sosu için
Fırında Et Kızartma Üzeri için
  • Kaşar peyniri rende şeklinde olacak.
Fırında et kızartma nasıl yapılır?

Fırında et kızartma yapmak için, ilk iş olarak etler düdüklü tencere güzel bir şekilde koyulur, etlerin üst kısımlarını geçmeyecek bir şekilde su ilavesi ile 20-25 dakika bir süre içerisinde pişirilmesi gerekir. Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulup, küp-küp doğranır ve acısını çıkartmak için, 15 dakika civarında tuzlu su içerisinde bekletilmesi gerekir. Patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp-küp şeklinde doğranması gerekir. Çarliston biberler iyice yıkanıp, ortadan ikiye bölünmek şartıyla içerisinden çekirdekleri çıkartılır ve iri bir şekilde iyice doğranır. Doğranmış şekilde bulunan sebzeler, derin bir kap içerisine alınılır ve üst kısımlarına 2 yemek kaşığı olacak şekilde sıvı yağ ile biraz tuz eklenip harmanlaması yapılır. Daha sonra yemeğin yapılacağı olan 30 santim civarındaki borcam tepsi ya da aynı boyutta farklı bir fırın kabı içerisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derece 20 dakika kadar yani hafif yumuşak oluncaya kadar kızarmaları sağlanır. Domatesler iyice yıkandıktan sonra çok ince olmayacak bir şekilde dilimlenmesi gerekir. Pişirilmiş olan etler düdüklü tencereden alınır suyu süzdürüldükten sonra domates dilimleri ile beraber, fırından alınmış olan sebzelerin üst tarafına konulur. Yemeğin sosunu hazırlamak için domates salçası, biber salçası ve su bir arada bir kap içerisinde iyice karıştırılır. Etlerin haşlama suyundan da kullanılması mümkündür. Pişirilmiş olan yemek fırından alınır ve üzerine kaşar rendesi dökülür ve kaşarların erimesi için tekrar fırına verilir 5 dakika kadar bekletilir. Kaşarlar eridikten sonra yemeğimiz fırından alınır ve hazırlanmış olan fırında et kızartma yemeğimiz servise sıcak sıcak sunulur.

Afiyet Olsun.
" } ] }