- Kaşar peyniri rende şeklinde olacak.
Fırında et kızartma nasıl yapılır?
Fırında et kızartma yapmak için, ilk iş olarak etler düdüklü tencere güzel bir şekilde koyulur, etlerin üst kısımlarını geçmeyecek bir şekilde su ilavesi ile 20-25 dakika bir süre içerisinde pişirilmesi gerekir. Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulup, küp-küp doğranır ve acısını çıkartmak için, 15 dakika civarında tuzlu su içerisinde bekletilmesi gerekir. Patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp-küp şeklinde doğranması gerekir. Çarliston biberler iyice yıkanıp, ortadan ikiye bölünmek şartıyla içerisinden çekirdekleri çıkartılır ve iri bir şekilde iyice doğranır. Doğranmış şekilde bulunan sebzeler, derin bir kap içerisine alınılır ve üst kısımlarına 2 yemek kaşığı olacak şekilde sıvı yağ ile biraz tuz eklenip harmanlaması yapılır. Daha sonra yemeğin yapılacağı olan 30 santim civarındaki borcam tepsi ya da aynı boyutta farklı bir fırın kabı içerisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derece 20 dakika kadar yani hafif yumuşak oluncaya kadar kızarmaları sağlanır. Domatesler iyice yıkandıktan sonra çok ince olmayacak bir şekilde dilimlenmesi gerekir. Pişirilmiş olan etler düdüklü tencereden alınır suyu süzdürüldükten sonra domates dilimleri ile beraber, fırından alınmış olan sebzelerin üst tarafına konulur. Yemeğin sosunu hazırlamak için domates salçası, biber salçası ve su bir arada bir kap içerisinde iyice karıştırılır. Etlerin haşlama suyundan da kullanılması mümkündür. Pişirilmiş olan yemek fırından alınır ve üzerine kaşar rendesi dökülür ve kaşarların erimesi için tekrar fırına verilir 5 dakika kadar bekletilir. Kaşarlar eridikten sonra yemeğimiz fırından alınır ve hazırlanmış olan fırında et kızartma yemeğimiz servise sıcak sıcak sunulur.
Afiyet Olsun.
"
}
]
}