{ "title": "Fırında Ekmek Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/firinda-ekmek-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 03:38:06", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Fırında ekmek kızartması kolaylıkla hazırlanabilecek ve bir o kadar da lezzetli tariflerdendir. Bu fırında kahvaltılık ekmek dilimleri sık seçilen kahvaltılıklardan biridir. Bu ekmek üstü kahvaltılıklar, neredeyse her hanede tanınmış ve eminim sıkça yapılmış olan kolay lezzetlerdir. Üstelik damak zevkinize uygun olarak ekmeklerin üzeri için peynir, sucuk, yumurta kullanarak tarifi daha da lezzetli ve doyurucu yapabilirsiniz veya yalnızca peynir ya da domatesli de yapılabilir. Burada verilen tarifte beyaz peynir ve kaşarı karıştırarak kullanılmıştır fakat lor peyniri ya da sevdiğiniz rastgele bir peynir çeşidiyle olabilmektedir. Bazen de dolapta bekleyen ve bir çeşit bitmeyen peynirleri ve bayatlamaya başlayan ekmeğimizi de değerlendirmenin en yararlı yöntemidir.

Gerekli olan Malzemeleri
Tarifin Nasıl Yapılır?

Öncelikle ekmek dilimlerinin üstüne incecik birer parça tereyağı koyun, sürmüyoruz yalnızca incecik bir parçayı üstüne koyuyoruz, o sıcaklıkla eriyip ekmeğe yumuşaklık ve lezzet veriyor. Bu işlemin ardından yeniden her bir ekmek diliminin üstüne ince bir dilim beyaz peyniri koyuyoruz. İsterseniz beyaz peynirsiz de yapabilirsiniz fakat bu şekilde çok fazla sevilecektir. Sonra bir domatesin kabuklarını soyun, ince kabuklu ise soymadan da olabilir. İnce birer dilim keserek ekmeklerin ortasına koyun. En üstüne de bir dilim kaşar peyniri koyun. Fırının ortada rafına tepsiyi yerleştirin ve ızgarasını açarak ekmekleri kızartın, fırın ayarında değil ızgara ayarında yapıyoruz. Kaşarlar eriyip kızarmaya başlayınca fırından alıp afiyetle yiyebilirsiniz. İlgi edin peynirler çok fazla sıcak olan oldu yanmayın buna dikkat edin. Ekmekleri fırından alınca servise hazırdır, afiyet olsun.
" } ] }