{ "title": "Fırında Bütün Tavuk Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Firinda-Butun-Tavuk-Kizartmasi-29.png", "date": "20.01.2024 09:41:27", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Fırında bütün tavuk kızartması, yediden yetmişe neredeyse herkes kızarmış tavuk sever. Özel olarak hazırlanması gereken fırında bütün tavuk kızartması görüntüsü ile iştah açıcıdır. Fırında bütün tavuk kızartması özel akşamların ve davet sofralarının baş tacı olan bir yemektir. Fırında bütün tavuk kızartması aslında riskli bir yemektir. Çünkü ayrıntıları ve zaman ayarlaması yapılamadığı taktirde tavuğun içi pişmediğinden olumsuz sonuçlanır. Bu nedenle tavuğu fırına koymadan önce haşlama işlemi uygulanıyor. Bu işlem sırasında hem tavuk dağılıyor hem de suyu ile tadı kaçmış oluyor. Sizin için hazırladığımız fırında bütün tavuk kızartması tarifinde tavuk kendi suyunda lezzetini kaybetmeden nasıl pişirebilirsiniz onu parçalayacağız. Fırın poşeti kullanarak pişireceğiniz fırında bütün tavuk kızartması içi yumuşacık dışı kızarmış olacaktır. Şimdi yapım aşamalarını sizinle paylaşalım,

Fırında bütün tavuk kızartması için gerekli malzemeler
Fırında bütün tavuk kızartması nasıl yapılır?

Öncelikle aldığınız tavuğu güzelce yıkayın. İçini de temizlemeye özen gösterin. Bir kabın içerisine yoğurt, sıvı yağ, karabiber, Kekik, toz kırmızı biber, koyup karıştırın. Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra iyice ezip sosa ilave edin. Hazırladığınız sosu bütün tavuğun her yerine elinizle sürün. Bolca sürün sos ne kadar bol olursa fırında bütün tavuk kızartması o kadar lezzetli olacaktır. Tavuğu sosladıktan sonra pişirme torbasına yerleştirin. Paketin içerisinden ağzını kapatmak için bulunan klips ile poşetin ağzını sıkıca kapatın. Kürdan yardımıyla poşetin üzerine birkaç delik açın bu pişme aşamasında poşetin basınçtan patlamasını önleyecektir. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine tavuğu koyun. Bir başka fırın poşetine aynı tavuğun soyundan hazırlayarak içerisine elma dilim patates koyarak fırında bütün tavuk kızartması ile pişirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Üzeri hafif kızaran fırında bütün tavuk kızartmasının derecesini kısıp yarım saatte bu şekilde pişirin. Tamamen kırmızı olan fırında bütün tavuk kızartmasını fırından alabilirsiniz. Az dinlendikten sonra üzerindeki poşeti keserek düzgün bir şekilde tavuğu alın. Hazırladığınız bir tepsi pilavın üzerine fırında bütün tavuk kızartmasını yerleştirilerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }