{ "title": "Fırında Brokoli Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Firinda-Brokoli-Kizartmasi-87.jpg", "date": "19.01.2024 15:20:06", "author": "Merve Soğancı", "article": [ { "article": "
Fırında brokoli kızartması, farklı bir yemek olarak brokolinin özel hazırlanan sos ile fırına atılarak kızartılan yemek tarifidir. Brokoli içinde bulanan vitamin, demir ve protein gibi sağlık açısından önemli yere sahip olan besin değerlerini içeren bir sebze çeşididir. Bu sebepten dolayı yemeklerinin yapılıp tüketilmesi de oldukça önemli bir yere sahiptir. Fırında brokoli kızartması da bu yemek tariflerinden biridir ve daha lezzetli ve farklı bir tarif olma özelliğine sahiptir. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra yapımı ile de oldukça basit ve pratik olan fırında brokoli kızartması herkes tarafından kolay bir şekilde yapılır. Herkesin severek yiyeceği fırında brokoli kızartmasının yapılışını beraber inceleyelim;

Fırında brokoli kızartması için malzemeleri
Fırında brokoli kızartması nasıl yapılır?

Öncelikle brokolileri çiçek şeklinde ayırıp parçalara ayırarak bir tencerenin içine koyunuz. Üzeri geçene kadar su ekleyerek ocağın üzerine koyun ve yaklaşık olarak beş dakika boyunca kaynamaya bırakın. Daha sonra suyunu süzerek bir kabın içine soğumaya bırakın. Ayrı bir kabın içerisine zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek karıştırıp sosu hazırlayın. Galeta ununu da bir kabın içine alarak hazır halde bulundurun. Brokolileri alarak öncelikle zeytinyağlı sosun içine batırın ve daha sonra galeta ununa bulayarak hazırlayın. Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt sererek hazırlamış olduğunuz soslu brokolileri dizin. Tüm brokolileri fırın tepsisine dizdikten sonra daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. İşte fırında brokoli kızartmanız artık servis edilmeye hazır bir hale gelmiş demektir.

Afiyet olsun.
" } ] }