{ "title": "Fırında Bayat Ekmek Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/firinda-bayat-ekmek-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 11:03:17", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Fırında Bayat Ekmek Kızartması, Ne yazık ki ülkemiz de ekmek israfı çok fazladır. Ekmeği çöpe atmamak için bayat ekmekleri değerlendirmemiz gerekiyor. Artık ekmek ile birçok yemek ve tatlı bile yapılmaktadır. Ekmekten çok güzel kızartmalar da yapılır. Kızartmalar çocuklarımızın vazgeçilmez yiyeceklerindendir. Ekmek kızartması her damağa hitap eder. Özellikle sabah kahvaltıların da çok güzel oluyor.

Fırında Bayat Ekmek Kızartması Malzemeleri
Fırında Bayat Ekmek Kızartması Nasıl Yapılır?

Ekmek dilimlerinin üzerine bir bıçak yardımı ile tereyağı sürün. Sonra bir fırın kabına yağlanmış kâğıt serin ve ekmekler yan yana gelecek şekilde dizelim. Daha sonra peyniri geniş bir kabın içerisinde çatal yardımı ile ezelim. Üzerine yumurtayı kırıp çırpalım. Sonra nane, kekik, pul biber ve ince ince doğradığımız maydanozları da içine ilave edelim. Hepsini bir güzel karıştıralım, sonra karışımı ekmeklerin üzerine paylaştıralım. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından alalım, çıtır çıtır kızarmış olacak. Ekmeklerimizi sıcak olarak sıcak çay ile servis yapın.
" } ] }