{ "title": "Fırında Balık Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/firinda-balik-kizartma.jpg", "date": "21.01.2024 16:11:15", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Fırında balık kızartma yapımını anlatmadan önce, önemli davetlerin vaz geçilmez yemeklerinden biridir. Ayrıca sağlık açısından son derece sağlıklı olan balığı, haftada en az bir kere tüketmeliyiz. Özellikle de çocuklarımızı balık yemeye tevik etmeliyiz. Şimdi birlikte fırında hamsi kızartma yapalım.

Fırında Balık Kızartma Malzemeleri
Fırında Balık Kızartma Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak balıkçıdan alacağımız hamsiyi balıkçı ya iyice temizletiyoruz. Daha sonra ise evde hamsileri güzel güzel yıkıyoruz. Yıkanan hamsileri süzgeç yardımıyla iyice süzüyoruz. Süzülen hamsileri güzel bir şekilde önce tuzlayıp sonra da mısır unu ile iyice harmanlayıp pişmeye hazır hale getiriyoruz.

Daha sonra fırın tepsisini güzelce yağlayıp düzgün bir şekilde sıra sıra bir şekilde tepsiye diziyoruz. Dizilen balıkları 180 derece ye ayarlanmış fırına, balığı yerleştiriyoruz. Yavaş yavaş fırında pişen balığı kontrol ederek, kızarınca balığı fırından alırız. Kızaran balıkları güzel bir servis tabağına alırız. Daha sonra mevsim yeşilliklerini önce sirkeli suda bekletiriz. Daha sonra süzgeçte iyice sütunu süzerek, doğrama işlemine geçebiliriz. Güzel bir şekilde doğradığımız mevsim yeşilliklerini derin bir kaba koyarız. Üzerine domatesleri de doğrayıp yeşilliklerin üzerine ekleriz. Bolca limonda sıkıp, üzerine yağ ilave edip iyice karıştırırız. Daha sonra güzel bir servis tabağına alırız. Yemeğimiz hazır olurken balıkların yanına limanları da dilimleyip, koyarız. Mükemmel bir akşam yemeği hazırlamış oluruz.

Afiyet olsun.

" } ] }