{ "title": "Fırında Baget Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/firinda-baget-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 22:44:12", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Fırında baget kızartma, Tavuk biz bayanların neredeyse her gün yemeklerimizde kullandığımız veya tavuğun kendisini ana menü olarak yaptığımız bir besindir. Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam yemeğinde severek yiye bildiğimiz gibi yemeğe gelecek olan misafirlerimi-zede gönül rahatlığı ile hazırlayabiliriz. Kırmızı ete göre fiyat olarak da daha uygun olan tavuk eti oldukça vitaminli ve lezzetlidir. Tavuk eti ile hazırlaya bileceğimiz oldukça fazla tarif vardır. Fırında baget kızartma bu çeşitlerden sadece biridir. Bana olduğu gibi sizlere de ani sürpriz yapan sevdikleriniz var ise onları aç göndermemek için pratik bir şekilde fırında baget kızartması yapabilirsiniz. Yanında pilav veya patates kızartmasıyla harika olacağından eminim. Benim sürpriz yapıp gelen kayın valideme acelece yapmış olduğum ve çok da lezzetli olan fırında baget kızartmasını sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz yazdığım tarife deneyip sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Fırında baget kızartması için gerekli malzemeler
Fırında Baget Kızartma Nasıl Yapılır?

Öncelikle bagetleri iyice yıkayıp kâğıt havlu ile kuruluyoruz. Daha sonra ayrı bir yerde derin bir kâsenin içine 2 diş sarımsağı ezip üstüne kekik, pul biber, tuz, biber salçası ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Ardından yıkayıp kuruladığımız bagetlerin tamamını bu sosun içine koyup iyice harmanlıyoruz. Elimize aldığımız fırın poşetinin içine bir kaşık unu koyup poşetin tamamı un olacak şekilde çalkalıyoruz. Hazırladığımız bagetleri fırın poşetine kup ağzını sıkıca kendi kilidi ile kapatıyoruz. Fırın poşetinin üstünden iğne ile birkaç delik açıyoruz patlamaması için. Fırın poşetine koyduğumuz bagetleri tepsiye koyup önceden ısıttığımız 200 derece fırına sürüyoruz. Poşetin içinde sulanıp suyunu çekinceye kadar bekletiyoruz. Daha sonra poşetin üstünü yırtarak açıyoruz ve bagetlerin üstü kızarana kadar fırında bekletiyoruz. Dilerseniz ayrı bir fırın poşetinin içine kekik, tuz ve pul biber ile sosladığımız patatesleri koyup bagetleri koyduğumuz tepsinin bir köşesine koyabiliriz. İkisi birlikte birbirlerine kokusu geçmeden pişeceği gibi patatesleri kızartmak için ayrıca zaman harcamamış oluruz. İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır kızarmış olan fırında bagetleri dilerseniz pilav ve ayran eşliğinde sevdiklerinize sunabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyetle kalın.
" } ] }