{ "title": "Fasulye Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Fasulye-Kizartmasi-92.jpg", "date": "20.01.2024 15:51:12", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Fasulye Kızartması; Daha önce sulusunu, kavurmasını ya da yoğurtlamasını çokça yaptığımız yeşil fasulyeyi bu seferde kızartıyoruz. Oldukça basit, lezzetli ve de masrafsızdır. Sadece un ve yağ gerektiren bu kolay tarifimi sizlere vermeye başlayayım. Hadi kolay gelsin.

Fasulye Kızartması Malzemeleri
Fasulye Kızartması Nasıl Yapılır?

İlk olarak fasulyelerimizi yıkayıp, ayıklıyoruz ve bütün halde bırakıyoruz. Daha sonra ocağa bir tencere içinde su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suda iyice pişene kadar haşlıyoruz ve pişmeye yakın tuzunu ilave ediyoruz. Haşlanan fasulyelerimizi süzüyoruz ve soğuması için biraz bekletiyoruz. Daha sonra tadına bakalım ve eğer fasulyelerin tuzu yeterli değilse biraz daha ekleyip güzelce harmanlayalım. Bu arada teflon bir tavaya biraz yağ koyuyoruz ve ocağa alıyoruz. Fasulyelerimizi bulamak için genişçe bir kaba unumuzu koyup, fasulyeleri bulayıp, tek tek tavaya diziyoruz. İsterseniz kısık ateşte, isterseniz normal ateşte alt üst edip, kızartıp servis tabağına alıyoruz. Fasulye kızartmanız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }