{ "title": "Et Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/et-kizartmaq.jpg", "date": "20.01.2024 12:34:02", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Et kızartma, herkesin çok sevdiği bir yemektir. Et kızartma çok lezzetli oluyor. Herkesin yapabileceği kolay bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Sade de yiyebilirsiniz ya da pilavların yanında da tüketebilirsiniz. Etler yumuşacık ve çok lezzetli oluyor. Misafirlerinize sunacağınız çok güzel bir menüdür.

Kırmızı et yüksek kalitede faydalı asit içeriyor. Protein, demir ve çinko yönünden zengindir. Ayrıca vitamin ve mineral bol miktarda bulunuyor. B12 vitamini B6 vitamini bulunuyor. Kırmızı et sebzelerden alınan demirin sindirilmesine yardımcı oluyor. B grubu vitaminler için zengin bir kaynaktır. Bu yüzden toplumda yaygın olarak görülen, beslenme yetersizliklerini büyük ölçüde azaltıyor. Kırmızı et kan yapıyor ve kansızlığı önlüyor. İnsan vücuduna canlılık ve güç katıyor. Zihinsel gelişimi çok faydalıdır. Obeziteyi ve şişmanlığı önler. Çocuklara çok faydalıdır. Kırmızı eti çocukların büyümesinde önemli etkisi vardır.

Et kızartma tarifinin malzemeleri
Sosu için
Etleri kızartmak için
Et kızartma tarifi nasıl yapılır?

Önce etlerimizi yıkayalım ve süzdürelim. Sonra bütün malzemeleri genişçe bir kapta etlerle birlikte karıştırılır, baharatlar isteğe göre azaltalabilirsiniz ya da çoğaltabilirsiniz. Sonra etlerimizi baharatlanmış şekilde buzdolabında yaklaşık bir saat bekletelim. Daha sonra teflon bir tavaya çok az sıvıyağ koyarak etleri ilave edelim. Bir süre sonra etler suyunu salacaktır. Etlerimizi suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Daha sonra bir su bardağı sıcak su koyup, suyun çekmesini bekleyelim. Tuzunu ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyarak etler kızarıncaya kadar pişirelim. Yanında pirinç pilavı ve patates kızartması ile servis yapabilirsiniz.
" } ] }