{ "title": "Ekmek Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/ekmek-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 16:00:25", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Ekmek kızartması, benim ve ailem için en önemli öğün kahvaltıdır özellikle pazar kahvaltılarımız tam bir keyiftir bizim için. Aslında olması gereken budur en zengin öğün tabii ki maddi güz yettiği sürece kahvaltı olmalıdır. Taze sıkılmış meyve suları kızarmış ekmek dilimleri bir de tereyağı ve bal varsa değmeyin keyfimize öyle değil mi? Ekmek kızartması sayesinde hem fazla ekmek ziyan olmuyor bayat ekmekler değerlenmiş oluyor hem de çocuklarımız o çıtırtı sayesinde burun kıvırdıkları yiyecekleri biraz daha severek yiyorlar. Benim çocukluğumda ekmeği kuzine sobalarda kız-artırdık. Akşamdan kalmış ekmekleri dilimleyip fırına verirdik çıtır çıtır olan ekmekleri köyde organik ürünlerle yemesi nasıl lezzetli olurdu. Akşamdan kalmış ekmek dedim aklıma geldi. Elinizde akşamdan kalmış ekmekler var ise enfes yumurtalı ekmek kızartabilirsiniz. Kahvaltı için çok hoş bir tattır ve çocuklarınızın da seveceğinden eminim. Elinizde var ve değerlendirmek istiyorsanız buyurun mutfağa ve yazdığım tarife harfiyen uymaya.

Ekmek kızartması için gerekli malzemeler
Ekmek Kızartması Nasıl Yapılır?

Öncelikle sıvı yağı kızartma tavasına alıp ısınmaya bırakıyoruz. Biz ayrı bir yerde derin bir kâseye yumurtalarımızı kırıp süt ekliyoruz ve diler isek az bir şey tuz atabilirsiniz. Ekmek dilimlerini hazırlamış olduğunuz sosa önlü arkalı iyice batırıp yağın içine bırakıyoruz. Kızaran ekmekleri yağdan alıp kâğıt havlu serdiğimiz bir tepsiye koyuyoruz. Fazla yağını kâğıt havlu çeksin diye. Bütün malzeme bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Fazla yağlı sevmiyor iseniz teflon bir tavanın dibine iki damla yağ akıtarak da krep yapar gibi ekmekleri kızartabilirsiniz. Tavadaki yağ bittiğinde tekrar ilave edersiniz. Kızarttığımız ekmekleri dilimlerini kâğıt havludan şık bir servis tabağına alıp sıcak sıcak enfes bir kahvaltı eşliğinde sevdiklerinize servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }