{ "title": "Ekmek Hamuru Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/ekmek-hamuru-kizartmasi.jpg", "date": "21.01.2024 00:10:44", "author": "Damla Çetin", "article": [ { "article": "Ekmek Hamuru Kızartması, bu tarifi uygulayıp yediğiniz zaman, eminim kahvaltı ve çay saatleri zamanında vazgeçilmez olacaktır.

Ekmek Hamuru Kızartması Malzemeleri
Ekmek Hamuru Kızartması Nasıl Yapılır?

Hazırlanılan yemek kaşığı yağımızla tezgâhı yağlayın, ardından fırından alınan hamuru tezgâh üzerine koyup kıvama getirin. Eller yağlı vaziyette hamurları ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle hamurları genişletin ve inceltin, istenilen şekil verilebilir. Hazırlanılan bir su bardağı sıvı yağı tavada iyice kızdırın ve hamurları önlü arkalı güzelce kızartın. Ekmek hamuru kızartması servise hazırdır sıcak yenmesi daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }