{ "title": "Domates Soslu Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/domates-soslu-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 18:59:25", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Domates Soslu Kızartma, özellikle hafta sonlarını vazgeçilmez sabah kahvaltısı olarak kabul edilmektedir. Çocuklarımıza ve Eşiniz için hazırladığınız kahvaltılarında başında olacaktır. Öncelik olarak çocuklarımızın ve ailemizin sağlığı için organik sebze kullanmak son derece önemlidir. Unutmayalım ki birçok rahatsızlığın sebebi tükettiğimiz meyve ve sebzelerin hormonlu üretimi sebebiyle meydana gelmektedir. Daha da önemlisi bu ürünleri yetiştiren kişilerin kullandığı ilaçların tükettiğimiz ürünlerde bulunması ile meydana gelir. Sonuç olarak sağlıklı ve dengeli beslenmek için kullandığımız ürünlere son derece dikkat etmek zorundayız. Sağlıklı gelecek için sağlıklı ürünler kullanalım.

Domates soslu kızartma yapmak için malzemeler
Hazırlanışı: Öncelikle patlıcanların acı suyunu almak için tuzlu suya doğrayıp, beş dakika suda bekletiriz. Bekleyen patlıcanların acı suyu çıkınca suyunu süzmesi için kevgire koyarız ve bir kenarda bekletiriz. Daha sonra patatesleri güzel güzel soyarız. Soyduğumuz patatesleri istediğimiz büyüklükte doğrayıp sonra da tuzunu ilave ederiz. Sonra bir kızartma tavasına sıvı yağ koyup, ocağımızda ısınmaya bırakırız. Unutmayın sıvı yağ fazla ısınmadan kızartmaya başlarız. Çünkü hem sağlıklı olur hem de sıvı yağ gereğinden fazla ısınırsa patatesleri attığımız zaman etrafa sıçrar hem yanmamıza sebebiyle olabilir hem de etrafı kirletir. Isınan sıvı yağa patatesleri atalım. Bir taraftan da sebzeleri güzel güzel yıkayıp suyundan arındıralım. Bir yandan kızarma işlemi devam ederken, bir tarafta kabakları patates gibi uzun uzun doğrayalım.

Patateslerin rengi dönünce güzel bir servis tabağına yağlarını süzerek dikkatli bir şekilde alalım. Daha sonra doğradığımız kabakları tuzlayıp yavaş yavaş ısınmış tencereye dikkatli bir şekilde ekleyelim. Bir yandan da biberlerimizi patates gibi uzun uzun doğrayalım. Kabaklar kızarıp rengi dönünce onu da kızarttığımız patateslerin üzerine dikkatli bir şekilde alalım. Daha sonra doğradığımız biberlere tuz ekleyip ısınan sıvı yağ içine dikkatli bir şekilde ekleyelim.

Diğer tarafta ise süzmek için bekleyen patlıcanların üzerine tuz ekleyip güzelce karıştıralım. Tencerede kızaran biberlerimizi servis tabağına dikkatli bir şekilde alalım. Daha sonra ise patlıcanları dikkatli bir şekilde sıvı yağ içine atalım. Rengi dönünce servis tabağına dikkatli bir şekilde patlıcanları da ekleyelim. Kızartma işlemini tamamlamış olduk. Şimdi ise domates sosu hazırlamaya başlıyoruz. Domatesleri güzel güzel yıkandıktan sonra, kabukları ince ince soyarız. Soyduğumuz domatesleri küp-küp doğrayıp, üzerine tuz ilave ederiz. Küçük bir tava yardımıyla sosu hazırlamaya başlıyoruz. Tavanın içerisine biraz sıvı yağ koyup, ateşi yakarız sıvı yağ fazla ısınmadan domatesleri ekleriz. Ağzını kapatıp on dakika kısık ateşte pişirilir. Kıvama gelen sosu servis tabağına aldığımız kızartmalara güzel güzel ilave ederiz. İsteğe göre bir kâse yoğurt içine iki diş sarımsak ezeriz. Yoğurt ile sarımsağı iyice karıştırıp isteğe bağlı olarak domates soslu kızartma üzeri ne ilave edebiliriz. Hazırladığımız domates soslu kızartma servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }