{ "title": "Domates Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Domates-Kizartmasi-24.jpg", "date": "19.01.2024 14:33:24", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Domates kızartması, Domates Türk mutfağında yemeklerin hemen hemen hepsinin içerisinde yer alan bir sebzedir. Domates hatta en çok tüketilen sebzeler arasında yer almaktadır. Bu bizim içinde geçerli olan bir durum. Her yemeğe yakışan, her yemeği rahatlık ile yapılabilecek olan bir sebzedir domates. Sabah kahvaltılarında, salatalarda, yemeklerde veya mezelerde olmazsa olmazlardan bir tanesidir domates. Ben de sizlere bugün kimsenin çok bilmediği, yapmadığı ancak yiyen herkesin yedikten sonra yapmak isteyeceği bir domates tarifi vereceğim. İlk duyduğunuz an biraz ilginç gelebilir ancak tadı oldukça güzel. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Domates kızartması için gerekli olan malzemeler
Domates kızartması için ilk olarak bir tavaya sıvıyağı koyun ve kızarmasını bekleyin. Yağ bir yandan kızarırken siz domatesleri bir parmak kalınlığından biraz ince olacak şekilde yuvarlak doğrayın. Tüm domatesleri aynı şekilde kestikten sonra bir tabağın içerisine tulum peyniri ile kaşar peynirini koyun. Diğer bir tabağa ise unu koyun. Kesmiş olduğunuz domatesi ilk olarak una daha sonra ise tulum ve kaşar peynirine batırıp kızgın olan yağda kızartın. Tüm domatesleri aynı şekilde kızarttıktan sonra dere otu ile süsleyip baharat ile tatlandırabilirsiniz. Domates kızartması sabah kahvaltılarına oldukça fazla yakışan bir yiyecek.

Afiyet olsun.
" } ] }