{ "title": "Diyet Patates Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/diyet-patates-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 15:26:47", "author": "Gülistan Ateş", "article": [ { "article": "Diyet Patates Kızartması, Patates kızartmasını sevmeyen bir insan hayal bile edilemez fakat, trans yağların kızartılan patatesleri saatli bir bombaya dönüştürdüğünü de unutmamak gerekiyor. Trans yağ kullanılması halinde kilo aldıracak olmasının kesinliği bir tarafa, kalp hastalıkları, kanser ve diyabete çıkardığı davetiye çıkardığı da yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, her gün bir porsiyon fırınlanmış, kızarmış veya diğer şekillerde pişirilmiş patates tüketmek, bir bardak şekerli içecekten veya bir porsiyon kırmızı ya da işlenmiş etten daha çok kiloya sebep olurken, 20 yılda yaklaşık olarak 7.26 kilo aldırıyor. Bunlara rağmen yine de gerçekten en sevdiğiniz yiyecek ise tamamen vazgeçmek zorunda kalmayabilirsiniz. Burada önemli olan ne kadar patates kızartması tüketildiği ve bunun yanında diğer yenilenlerin de ona göre kısıtlanmasına dikkat edilmesi.

Peki ya ne yapılmalı? Patatesleri elimizden geldiği kadar masumlaştırmak için uğraşacağız. İşte bu sebeplerden size denemenizi önereceğim bir tarifim var.

Diyet Patates Kızartması Malzemeleri
Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

Pişirme kağıdınızı ilk önce zeytinyağı spreyi ile hafifçe yağlayın. Dilimlediğiniz patatesleri zeytinyağına ve tuzla bulayın. Tabaka halinde dilimlediğiniz patatesleri tepsiye dizin. Patatesleri önceden ısıttığınız 400 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra 16-18 dk üstleri kızarıncaya kadar bir tavada, tavaya yağ koymadan pişirin.
" } ] }