{ "title": "Değişik Patates Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/degisik-patates-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 03:10:47", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Değişik patates kızartması için yapmanız gereken önce uyumlu patatesi seçmek. Su ölçüsü az, nişastalı patatesler seçmelisiniz. Eski patateslerin nem ölçüsü kıtır patatese yönelik olarak yetersizdir. Elinizde eskiyen patates varsa süper olu. Ama yoksa da elbette dünyanın sonu değil yine de kızartma yapabilirsiniz.

Çıtır Patates Kızartması Malzemeleri
Kızartmak için
Verilen bu çıtır patates kızartması tarifi çok fazla değişik bir tariftir, denemenizi tavsiye ederiz. Netice muhteşem. Çıtır çıtır, görüntüsüyle ve lezzetiyle bizden tam not aldı. Patatesler soyulup yıkanır. İyice kurulanıp ince dilimler şeklinde doğranır. Üst Kısmına un, nişasta, tuz ve kabartma tozu katılır. İyice harmanlanır ve doğrudan öfkeli yağa atılır. Ara sıra karıştırarak kızartılır. Kızarınca servis tabağına alınır. Bilhassa et, tavuk yemeklerinin yanına çok fazla harika yakışıyor.

Afiyet olsun.

İki aşamalı kızartma

Mükemmel patates kızartması amaçlı patatesleri iki adımda kızartmanız gerekir. İlk adımda, patatesi güzelce pişirmek amaçlı az ısıda uzunca zaman kızartın. (Bu mertebeye aşçılar \"haşlama\" der). İkinci adımda ise ek olarak yüksek ısıda, patatesin dışını karartarak patatesleri çıtır çıtır duruma getirin.

Bazı şefler patatesleri ısısı 250 C'ye getirilmiş yağlarda, tamamı ile pişinceye kadar haşlar. Patatesler kıvama geldiğinde sizlere \"ıslık\" çalar. Bu tabirin çıkış nedeni, patatesler kıvama gelince, iç tarafın buharlaşmaya başlaması ve düdük benzeri ses çıkmasıdır. Patatesler haşlandıktan sonra, oda sıcaklığına gelmesi ve 2. Kızartmaya hazırlıklı olması amaçlı 1-2 saat bekletilir.

Çıtır Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

Patatesleri yıkayın. Dilerseniz soyun. Ama kabukları soymamak patateslere ek olarak değişik bir görünüm kazandırmakla kalmaz, kızartmadan sonraki soyma evresinde tümünün tamamı ile benzer görünmesini de olanağı sağlar. Hüküm sizin. Mükemmel şekle sahip kızartmalar amaçlı patateslerin öncesinde iki ucunu keserek kutu biçimde doğrayın. Düz bir yüzey ele geçirmek yerine, tek bir kenar süresince aşağı gerçek dümdüz kesinlikle. Patatesin diğer yüzeyini çevirip bu defa 2. Bir kenardan dümdüz kesinlikle. Bu işlemi iki defa uygulayın. Böylelikle elinizde minik, harika bir dikdörtgen patates kutusu olacak. Kutuyu aşağı yukarıya 1/2 cm'lik kalın parçalara bölün. Parçaları yatırın. Çubuklar şeklinde kesinlikle. İşte patatesleriniz hazırlıklı. Kocaman bir kâseye ateş gibi olmayan su koyup patatesleri yerleştirin. Bunu uygulamak patateslerin üzerinde olan nişastaların ayıklanması ve kızarırken birbirlerine yapışmaması amaçlı gereklidir. Yayvan bir tencereye sıvı/akışkan yağ koyun. Patatesleri ekleyin. 6-8 dk haşlayın. Patatesleri yağdan alın. Kâğıt havluyla kaplanmış bir tepsiye ya da tabağa koyup yağın süzülmesini bekleyin. İkinci adıma geçmeden öncesinde oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Yağı bir ek olarak kızdırın. Haşlanmış patatesleri ekleyin. Altınımsı bir renge gelene kadar 3-5 dk pişirin. Dilerseniz baharat ekleyin.
" } ] }