{ "title": "Dana Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Dana-Kizartma-72.jpg", "date": "21.01.2024 15:19:01", "author": "Hikmet Onur ÖNDER", "article": [ { "article": "
Dana Kızartma; Her bir tanesi 150 gram gelmiş olan dört tane dana eti dilimini kasapta dövdürün. Daha sonra tuzlayın. Sonra biberleme işlemi yapın. Daha sonra una bulayarak 30 gram tereyağının ve dört kaşık olacak olan zeytinyağının içine güzelce atın. Adaçayını, tuz ve biberini güzel bir şekilde serpiştirin. Dana etlerinin iki tarafı da iyice kızartıldıktan sonra bir kaşık domates salçasını ılık olan et suyunda ya da suda ertime yapılarak dana etlerinin üzerine dökme işlemi yapıldıktan sonra kabın ağzını örterek 15 dakika pişirin. Bu süre bitiminde pişecek olan dana etlerini tencereden çıkartarak servis tabağına dizin ve salçasını üzerine dökme işlemini yapın. 250 gram bezelyeyi haşlama işlemi yapıldıktan sonra tereyağı ile bereber gratine edilerek dana etlerinin yan tarafına koyun. Dana kızartmada kullanılacak olan malzemeler aşağıdaki gibidir.

Dana Kızartma İçin Kullanılan Malzemeleri
Dana Kızartma Nasıl Yapılır?

Dana etini el büyüklüğünde olacak şekilde parçalara bölünmesi gerekir. Yağış geniş olması şartıyla bir tavada kızartılması gerekir. Dana etinin üst tarafına soğanları küçük küçük olacak şekilde doğramak gerekir. Soğanları da pembe rengini alıncaya kadar kızartılması gerekir. Salçayı içine katıp bir iki çevirmek gerekir. 3 su bardağı sıcak su ilave edilmelidir. Daha sonra kapak kapatılır. Harlı bir şekilde olan ateşte bir taşım kaynatılması gerekir. Daha sonra gereken ateşi biraz kısmamız gerekir. Dana etini yumuşak kıvama gelinceye kadar ağır ağır bir şekilde pişmeye bırakılması gerekir. Yemek hafif olmak şartıyla sulu kalmalıdır. Suyu çok çektiği taktirde bir su bardağı sıcak su ilave edilmesi gerekir. En son kısımda tuzunun serpilmesi gerekir. 5 dakika daha kaynattıktan sonra dana kızartmayı ateşten almamız gerekir.

Afiyet olsun.
" } ] }