{ "title": "Çıtır Tavuk Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/citir-tavuk-kizartma.jpg", "date": "20.01.2024 22:54:25", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Çıtır tavuk kızartması, Ülkemizin ana yemeklerinden olan tavuk, çok sık tüketilen bir besin kaynağıdır. Tavuğun kendisi kadar suyunun da insan vücudundaki hücrelerin büyümesi için gerekli olan protein ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Haşlanarak tüketilen tavuk etlerindeki bazı vitaminler pişirme suyuna geçer ve bu besinler değeri açısından zengin bir hale gelir. Kış mevsiminin gelmesiyle birçok hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Örneğin; yorgunluk, halsizlik, omuz, sırt ve boyun ağrıları gibi. Hal böyleyken, beslenmemize ve ortam şartlarına dikkat ederek sağlığımızı korumamız gereklidir.