{ "title": "Çıtır Tavuk Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/citir-tavuk-kizartma.jpg", "date": "20.01.2024 22:54:25", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Çıtır tavuk kızartması, Ülkemizin ana yemeklerinden olan tavuk, çok sık tüketilen bir besin kaynağıdır. Tavuğun kendisi kadar suyunun da insan vücudundaki hücrelerin büyümesi için gerekli olan protein ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Haşlanarak tüketilen tavuk etlerindeki bazı vitaminler pişirme suyuna geçer ve bu besinler değeri açısından zengin bir hale gelir. Kış mevsiminin gelmesiyle birçok hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Örneğin; yorgunluk, halsizlik, omuz, sırt ve boyun ağrıları gibi. Hal böyleyken, beslenmemize ve ortam şartlarına dikkat ederek sağlığımızı korumamız gereklidir.

Bir şifa kaynağı olan tavuk, vücuttaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için vitamin deposu rolüne sahiptir. Tavuk çok çeşitli olarak tüketilen bir gıdadır. Örneğin; çorbaları, fırın yemekleri, ızgara çeşitleri, salataları ve hatta tatlıları bile yapılmaktadır. Tavuğun diğer bir önemli yanı ise vücut direncini artırmasıdır. Özellikle küçük çocuklarımıza yaptığımız tavuk çorbasını içirirken, boğaz kısmında enfeksiyon oluşumunu engeller. Tavuk eti, kırmızı etin fiyatına bakarak daha maliyetli olmasında dolayı, et yemek için başvurulan bir kaynaktır. Uygun fiyatla nasıl lezzetli bir tat ortaya çıkarırım? Diyorsanız. Şimdi vereceğim tarif tam sizlere göre.

Çıtır tavuk kızartması için gerekli malzemeler
Çıtır Tavuk Kızartma Nasıl Yapılır?

İlk yapılacak işlem tavuk etlerimizi küp-küp doğramaktır. Doğranan etler bir kenarda dursun. Orta boy kâseye önce yumurtayı, sonra soda ve unu, nişastayı, tuzunu ve karbonatını ekledikten sonra karıştıralım. Sonrasında küp-küp doğradığımız tavuk etlerini yaptığımız harcın içine dökelim. Hepsini bir harmanlayıp buzdolabına dinlenmeye alalım. Birkaç saat dinlenen tavuk etlerimizi, çubuk kürdanlarımıza dizelim. Arkasından kızgın yağa atarak kızarmasını sağlayalım. Kızartma işlemi bittikten sonra, çıtır tavuklarımızı servis tabağımıza alma vakti gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }