{ "title": "Çıtır Patates Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/citir-patates-kizartmasi.jpg", "date": "21.01.2024 06:20:51", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Çıtır Patates Kızarması, küçük veya büyük hemen her yaşın severek tükettiği bir yiyecektir. Evet patates kızartmasını herkes çok sever ama, o çıtır çıtır kıvamı her pişiren yakalayamaz. Bunu başarabilmek için aşağıda size vereceğimiz tariften ve püf noktalarından yararlanabilirsiniz. Kolay gelsin.

Çıtır Patates Kızartması Malzemeleri
Çıtır Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

İlk olarak sıvı yağı kızartma tenceresine atıp ocağa alıyoruz. Yağımız kızarırken bizde patateslerin kabuğunu soyup yıkadıktan sonra ince uzun dilimliyoruz. Kızaran yağın içerisine patatesleri yağın içerisinde sıkıştırmayacak miktarda ilave ediyoruz. Eğer patatesi yağına oranla fazla koyarsanız yağın ısısını düşüreceği için istenilen çıtır çıtır kıvamı yakalayamazsınız. Patatesleri yağın içerisine attıktan sonra rengi pembeye dönünceye kadar kesinlikle karıştırmayın. Rengi dönünce karıştırın. İstenilen rengi alınca servis tabağına çıkartın. Kalan patatesleri de aynı şekilde kızartın. Hazır olan çıtır patates kızartmasını fazla soğumadan servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Patates Kızartmasının Püf Noktalarını Şu Şekilde Sıralayabiliriz
" } ] }