{ "title": "Çipura Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/cipura-kizarttma.jpg", "date": "21.01.2024 13:40:53", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Çipura Kızartma; Halk arasında adı çupra olarak da bilinen bu lezzetli balık genelde Akdeniz bölgesindeki sularda yaşar. Benim gibi Ege kıyılarında tatil yapmayı seviyor ve zıpkın ile avlanıyorsanız çiftlik çuprası yerine kendi vurduğunuz çuprayı hazırlamanızı ve afiyetle yemenizi tavsiye ederim. Ege ve Akdeniz bölgesindeki suların gelişimleri için yeterli mineralleri sağlamasından dolayı buralarda üremelerini ve gelişimlerini sürdürmektedirler. Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ürediklerinden dolayı bu aylarda avlanmaması gerektiğinde altını çizmekte fayda görüyorum. Etlerindeki kılçıkların iri ve az olması yerken de daha az zahmetli olmasını sağlıyor. Kültür yani çiftlik balığı olarak üretimine uygun olduğu için süpermarketlerde genellikle çiftliklerde üretilen çupralar satılmaktadır fakat deniz çuprası kadar lezzetli değildir. Size tavsiyem balık hallerinden temin etmeniz ya da kendiniz avlamanızdır.