{ "title": "Bütün Tavuk Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/butun-tavuk-kizartma.jpg", "date": "20.01.2024 16:02:37", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Bütün tavuk kızartma: Tavuk yemeyen pek az insan vardır sanırım. Tavuk bence bir bayanın ne pişirsem derdine derman olan bir besindir. Bir adet tavuk ile birkaç çeşit yemek yapabilirsiniz. Üstelik tavuk kullanarak yapılan bir dünya yemek çeşidi bulunmaktadır. İnsan sağlığı açısından da haftanın iki günü tavuk eti tüketmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Tabii ki maddi durumların el verdiği takdirde. Kırmızı ete göre daha uygun fiyatı olan tavuğu günlük taze kesilmiş şekilde bulmak daha kolaydır. Tavuk haşlayıp etlerini pilav üstü kullanabilirken suyu ile de çorbalar yapabiliriz. Özel bir misafirimize de bütün tavuk kızartıp ortaya şık ve lezzetli bir yemek çıkartabiliriz. Benim misafirlerime ve aileme sıklıkla yapmış olduğum üstü nar gibi kızarmış içi yumuşacık bütün tavuk kızartmasını sizlerle paylaşıyorum. Dilerseniz sizde misafirlerinize ve ailenize hazırlayabilirsiniz. Bunun için yazmış olduğum tarife uymanız yeterli olacaktır.

Bütün Tavuk Kızartması İçin Gerekli Malzemeleri
Bütün Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır?

Öncelikle içini dışını iyice yıkadığımız bütün tavuğu 2 yemek kaşığı tuz ve iki litre su koyduğumuz derin bir kâsenin içine koyuyoruz. Tavuğu bir saat tuzlu suda bekletiyoruz bu işlem sayesinde tavuğun sası kokusu kaybolduğu gibi daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Tavuk tuzlu suda beklerken bizde ayrı bir yerde tavuğun dışına süreceğimiz sosu hazırlayalım. Elimize aldığımız kâsenin içine Kuru soğanı ve sarımsakları rendenin en küçük bölümünde rendeliyoruz. Sonrasında içine yoğurdu, sıvı yağı, kekiği, pul biberi, tuzu ve salçayı ilave edip karıştırıyoruz. Tuzlu suda beklettiğimiz tavuğu sudan çıkartıp bir güzel kurutuyoruz. Kuruttuğumuz tavuğun but kısımlarına ve göğüs kısımlarına bıçak ile küçük bıçakla çizikler atıyoruz. Ardından hazırladığımız sosu tavuğun her yerine sürüyoruz iç kısımlarını mümkünde soyulan derinin alt kısmına kadar. Soslayıp hazır ettiğimiz tavuğu içine bir kaşık un koyup çalkaladığımız fırın poşetine yerleştiriyoruz. Poşetin ağzını kendi kilidi ile kapatıp poşetin üst kısmına iğne ile bir iki delik açıyoruz. Bütün tavuğu fırın poşetinin içinde derin bir fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık bir saat pişiriyoruz. Fırına koyduğumuz tavuk ilk yarım saat poşetinin içinde pişiriyoruz. Daha sonra poşetin tamamını açıp tavuk kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz ayrı bir fırın poşetinin içine çeşitli sebzeler koyarak tavuk koyduğunuz tepsinin içinde pişirebilirsiniz kızaran tavukla birlikte servis edersiniz. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olan bütün tavuk kızartmasını deneyeceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }