{ "title": "Brokoli Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/brokoli-kizartmasi.jpg", "date": "21.01.2024 15:50:57", "author": "Gülistan Ateş", "article": [ { "article": "Brokoli Kızartması, Brokoli kızartması da en az karnabahar kızarması kadar lezzetli oluyor. Nedense karnabahar kızartması daha çok yapılıyor. Brokoli kızartmasını ise karnabahara göre daha nadir. Oysa brokoliyi haşlayıp salatasını ya da et veya tavuğun yanında garnitür olarak yemekte bir seçenektir.

Brokoli Kızartması Malzemeleri
Brokoli Kızartması Nasıl Yapılır?

Sert olan kısımları kesip ve çiçeklerini ayıkladığımız brokolileri bir tencereye koyarak üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip haşlayalım. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden, yeterince haşlandığını anladıktan sonra suyu süzülmelidir.

Diğer bir kapta yumurta, süt, un ve tuz çırpılır. Haşlanmış olan brokoliler hazırlanan karışıma teker teker bulanarak kızgın yağda kızartılır. Daha sonra peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt veya sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }