{ "title": "Biftek Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/biftek-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 22:52:51", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Biftek kızartma, yapılışı çok kolay gibi görünse de çok dikkatli olmak gerekir. Püf noktalarına dikkat edilerek pişirilmelidir. Aksi halde, biftek sertleşir ve kayış gibi olur. Biftek kızartmasından hiç tat almayabilirsiniz. Biftek kızartması yaparken, püf noktalara dikkat ettiğiniz zaman, yumuşak ve çok lezzetli bir yemek ortaya çıkacaktır. Pişireceğiniz et, oda sıcaklığında olmalıdır. Buzdolabından çıkar çıkmaz, soğuk halde tavaya koyarsanız, tavanın ısısı düşer ve biftek mühürlenmez.

Biftek kızartması yapacağınız tavayı, önceden mutlaka ısıtmalısınız. Tavayı ve yağı önceden kızdırmanız, etin hemen mühürlenmesini sağlayacaktır. Zeytinyağı ve tereyağı gibi farklı yağlar, ete değişik aroma katacaktır. İsterseniz biftek kızartması yaparken, sıvıyağ dışında, farklı yağlarda tercih edebilirsiniz. Etleri, tavaya atmadan hemen önce tuzlayın. Eğer önceden tuzlayıp bekletirseniz, etin suyunu kurutmasını sağlarsınız. Biftekleri tavada çevirirken, çatal yerine maşa tercih etmelisiniz. Kasabınızdan eti alırken, kızartma yapacağınızı belirtin ve eti biraz daha fazla dövmesini rica edin. Yağsız olarak kızartmak isteyen olursa, döküm tava kullanarak kızartabilirsiniz.

Biftek kızartması malzemeleri
Biftek kızartması nasıl yapılır?

Biftekleri kızartacağınız tavayı ısıtın. Yağı, tavanın yüzeyini kaplayana kadar ekleyin. Daha sonra, tuzladığınız etleri tavaya koyun. Yağ çok hızlı kızacağı için, sıçrayabilir. Dikkatli olmak gerekir. Bifteğin ilk yüzünü kızarttıktan sonra, etin diğer tarafını çevirin. Etin iki tarafını da pişirdikten sonra, servis yapabilirsiniz. Biftek kızartmasını servis yaparken, kekik ve karabiber serpebilirsiniz.
" } ] }