{ "title": "Biber Kızartması Kaç Kalori?", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/biber-kizartmasi-kac-kalori.jpg", "date": "20.01.2024 07:44:03", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "
Biber kızartması Kaç Kalori, İlk önce C vitamini deposu olan biber diğer sebzelere nazaran daha fazla vitamin bulunmaktadır. Ayrıca kan dolaşımını yükseltici etkisi bulunmaktadır. Biber hemen hemen her yemeğe lezzet katan ve olmazsa olmaz sebzeler aralarında ilk sıralarda bulunur. Özellikle domates ile birleşip sos durumuna getirildiği vakit oldukça fazla meze ve yemeğe güzel bir sos olarak kullanılmaktadır. Yaz aylarında daha fazla yapılan biber kızartması tam manasıyla pratik bir yaz yemeğidir.

Çabuk bir şeklide yapılması ile oldukça fazla insanın başvurduğu biber kızartması sağlık bakımından oldukça yararlı olan bir yemek değildir. Biberleri çok fazla kızgın olan yağda değil de az yağın içinde hafif kavurur gibi kızartılması durumunda daha sağlıklı bir şekilde olabilir. Daha sonra üstüne dökülecek yoğurt sos ya da domates sosu ile ister akşam ister öğlen menüsünde tercih edilebilir.

Bir porsiyon biber kızartması yaklaşık olarak 67 kalori bulundurmaktadır. Fakat bu safhada biberin içine konulacak olan tuz oranı, kızartılacak olan yağın cinsi ve biberlerin miktarı da oldukça önemlidir. Bu safhada az tuzlu, fındık yağı ile kızartılmış olan bir tutam yeşil biberin kalorisini hakkında bilgi verilmiştir. Evde ay çiçek yağı kullanılacak ise ve tuzunu da biraz çok katmak istiyorsanız tabi biber kızartmasının kalorisi de çok olabilir. Bir Porsiyon biber kızartması besin değeri, karbonhidrat 1,7 kadar. Protein 0,7 kadar. Yağ 0,2 kadar. Lif 2,2 kadar besin değeri bulunmaktadır.

Biber Kızartması Tarifi

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Biberleri kızartmaya başlamadan önce sap bölümlerini koparılmalı ve içinde yer alan pulları temizlenmeli. İç bölümlerini temizlenmesinin ardından bol suda yıkanır ve kurulanır. Yağı bir kızartma tavasının içine konulur ve ısıtılır. Isınmış olan yağda biberlerin her tarafları kızarana değin pişirilir. Kızartılan biberleri bir havlu kâğıt serilmiş olan servis tabağının üstüne alınır ve bekletilir. Kâğıt yağı çektikten sonra biberleri servis tabağına konulur ve domates sosunu hazırlamaya geçilir. Bunun için domatesi bir tavanın içine rendelenir ve üstüne de bir diş sarımsağı doğrayıp ilave edilir. Domates sosu suyunu çekinde biberlerin üstüne gezdirerek dökülür. Yoğurdu da azcık tuz ile karıştırıp domates sosunun üstüne gezdirilir.
" } ] }