{ "title": "Balık Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/balik-kizartma(1).jpg", "date": "21.01.2024 14:58:46", "author": "Soner Bahsi", "article": [ { "article": "Balık Kızartma, Balık son derece faydalı olan deniz ürünlerinden en lezzetli olanlarından birdir. Pek çok kişinin zekâ açısından da faydalı olması sebebiyle tükettiği bilinir. Balık, çocuklarda ve öğrencilerde, özellikle sınav zamanlarında ve okul derslerinde başarının hedeflenmesinde alınması gereken gıdalardandır. Sadece zekâyla sınırlı olmayan balığın faydaları kalbe de çok iyi geldiğiyle bilinir. Elbette sadece öğrencilerin, çocukların değil tüm bireylerin mutlaka yemesi gerekmektedir. Tüm bu yararının yanında balığın en büyük dezavantajı kokusudur. Balığın çiğ hali de pişmiş hali de biraz ağır kokar. Özellikle balık kızartması yapıldığı zaman tüm eve kokusu siner. Hatta sırf kokusundan dolyı balık kızartması yapmaktan vazgeçildiği bile olur. O halde önce balık kızartmasının nasıl yapılması gerektiğini sonra da evde kötü kokunun nasıl giderilmesi gerektiği hakkında size bilgi verelim.