{ "title": "Baharatlı Patates Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/baharatli-patates-kizartmasi-4447.jpg", "date": "19.01.2024 21:43:56", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Baharatlı patates kızartması, patates kızartması kimsenin hayır diyemeyeceği sayılı lezzetlerdendir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Yine pizza, hamburger, döner gibi yiyeceklerin de yanında olmazsa olmazlardandır. Çocukların özellikle çok sevdiği yiyeceklerdendir. Fakat aşırı yağlı olduğu için obeziteye karşı tehlike oluşturur bu nedenle çok sık tüketilmemelidir ya da fırınlayarak tüketilmelidir. Şimdi bir kaşık yağ ile bir kilo patates kızartan fritöz makinaları da var bunları da kullanabilirsiniz. Böylelikle daha sağlıklı ve az yağlı kızartmalar yapmış olursunuz. Baharatlı patates kızartması kızartmaya ayrı bir lezzet katar. Damak tadınıza göre eklediğiniz kırmızı toz biber kekik ya da karabiber daha da lezzetli bir tat oluşmasını sağlayacaktır. Damak tadınıza göre farklı baharat eklemeleri de yapabilirsiniz. Yanına bir de ketçap mayonez oldu mu tamamdır. Baharatlı kızartmamızın tarifine bakalım.

Baharatlı patates kızartması yapımı için gerekli malzemeler
Baharatlı patates kızartması nasıl yapılır?

Kızartma yapımı için ilk olarak patatesler yıkanır ve soyulur. Soyulan patatesler ince ince doğranır ve kâğıt havlu ile kurulanır. Patatesler derin bir kap içerisine alınır ve karabiber, toz biber, kekik ve tuz atılarak iyice karıştırılır. Tavaya bolca sıvıyağ konularak ocağa alınır ve altı açılır. Yağ kızarınca patateslerden azar azar eklenir. Hepsi bir defada eklenirse patatesler birbirine yapışabilir. Bu nedenle az az kızartılmalıdır. Kızaran patatesler kâğıt havlu serilmiş servis tabağına alınır. Sıcak sıcak servis edilir. Daha az yağ çeksin böyle çok yağlı olur diye düşünüyorsanız, patatesler soslandıktan sonra bir çay bardağına yakın yağ eklenir ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 200 derecede kızarana kadar pişirilir ardından servis edilir. Yanına ketçap, mayonez, domates sos ya da yoğurtlu sos yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }