{ "title": "Baget Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/baget-kizartma.jpg", "date": "21.01.2024 09:54:41", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Baget kızartması, Tavuğu neredeyse herkes severek tüketmektedir. Üstelik çok sağlıklı ve lezzetli bir besindir. Evimizde ailemizle hazırladığımız bir akşam yemeğinde severek yiye bildiğimiz gibi yemeğe gelecek olan misafirlerimi-zede gönül rahatlığı ile hazırlayabiliriz. Kırmızı ete göre fiyat olarak da daha uygun olan tavuk eti oldukça vitaminli ve lezzetlidir. Tavuk eti ile hazırlaya bileceğimiz oldukça fazla tarif vardır. Benim içlerinde en çok sevdiğim ve sıkça yaptığım baget kızartmasıdır. Hem pratik hem de lezzetli oluşu bir de çocuklarım çok severek yiyorlar bu yüzden ben çok sık yapmayı tercih ediyorum. Üstelik şık bir gürünüm ve sunumu olduğunu düşünüyorum. Elma dilimi patates kızartması ve buharı üstünde tereyağılı pirinç pilavı eşliğinde bu enfes lezzete kim hayır diyebilir ki? Sıklıkla yapmış olduğum baget kızartması tarifi sizlerle paylaşıyorum dilerseniz. Dilerseniz tarife uyarak lezzetli baget kızartmaları yapabilirsiniz.

Baget kızartması için gerekli malzemeler
Baget Kızartma Nasıl Yapılır?

Öncelikle belirtmeliyim ki birçok insan bagetleri kızartmadan önce haşla-maktadırlar. Fakat ben bagetleri haşlayıp lezzetini suda bırakmak yerine ağzı kapaklı bir teflon tavada kendiliğinden sulanıp suyunu çekinceye kadar pişiriyorum. Bu işlem sayesinde tavuğun bütün vitamini suda kalmamış oluyor kendi suyunu geri çekiyor. Biraz içini çekmesi için tavaya koyduğum bagetle-re az miktarda tuz atıp üstünü kapatıyoruz. Ayrı bir yerde bir adet yumurtanın içine tuz ve kara biberi ekleyip çırpıyoruz. Mısır ununu da bir kâseye koyup hazır ettikten sonra ısınması için sıvı yağı kızartma tavasına koyup ocağın altını yakıyoruz. Ağzı kapalı tavada biraz pişen bagetleri tek tek yumurta sosuna batırıp mısır ununa buluyoruz ve ardından iyice ısıttığımız yağa bırakıyoruz. Bütün malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz ve kızaran bagetleri kâğıt havlu serdiğimiz bir tabağa alıyoruz. Kâğıt havlu ile yağını aldığımız bagetlerin kemik kısımlarına folyo sarıp şık bir servis tabağı içinde pilav ve patates eşliğinde sevdiklerinize servis yapabilirsiniz. Sağlık ve afiyetle kalın.

" } ] }