{ "title": "Az Yağlı Patates Kızartması", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/Az-Yagli-Patates-Kizartmasi-94.jpg", "date": "19.01.2024 02:40:07", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Az yağlı patates kızartması, özellikle çocukların en fazla tükettiği yiyecekler arasında patates kızartması yer alır. Patates kızartması yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Uygun malzemenin doğru olarak seçilmesi patates kızartmasının daha lezzetli olmasını sağlar. Sapsarı patates kızartması yapmak için nişasta oranı yüksek olan sarı patates tercih edilmesi oldukça önemlidir. Seçtiğimiz patatesin doğal olması kullandığımız yağın sağlıklı olması kızartmanın daha lezzetli olmasını sağlar. Çocuklarımıza yedirdiğimiz patates kızartması ne kadar sağlıklı olursa çocukların beslenmesinde o kadar sağlıklı ilerler. Bu sebepten fazla yağda patates kızartması yapmaktan kaçınmak gerekir. Ayrıca tercih edilen yağın sağlık bakımından da uygun olması son derece önemlidir. Şimdi az yağlı patates kızartması tarifini sizlerle paylaşalım. Öncelikle gerekli malzemeleri sıralayalım.

Az yağlı patates kızartması için gerekli malzemeler
Az yağlı patates kızartması nasıl yapılır?

Öncelikli olarak patatesleri ince ince soyup dilimler halinde dinleyelim. Sonra bir santim boyunda ince parmak uzunluğunda parçalara ayıralım. Ayırdığımız patates parçalarını yıkayarak soğuk su bulunan kabın içerisinde koyalım. Daha sonra buzdolabında yarım saat patatesleri bekletelim. Bu işlem sayesinde patateslerin kararması önlerken patateslerin üzerinde bulunan fazla nişastanın giderilmesi sağlanır. Böylelikle kızartma yaparken patateslerin birbirine yapışması engellenir. Ayrıca soğuk suyun içerisinde birkaç damla sirke damlatılırsa patateslerin daha çıtır çıtır olması sağlanır. Daha önce hiç denemediğiniz bu kızartma tarifini uyguladığınızda daha farklı ve lezzetli patates yediğinizi fark edeceksiniz. Yarım saat patatesleri dolapta beklettikten sonra çıkartıp süzgeç yardımı ile süzelim. Suyunun iyice süzmesinin ardından kızartma aşamasına geçelim.

Tencerenin içerisine zeytinyağı ilave edip bir miktar ısındıktan sonra patatesleri içerisine ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp yaklaşık olarak 5 dakika pişmesini sağlayalım. 5 dakika sonra tencerenin ağzını açıp patatesleri karıştırıp tekrar kapağını kapatalım. Bir miktar daha böyle kızarttıktan sonra patatesin kızarma kıvamına bakarak ocaktan alalım. Patatesleri tencereden almadan önce servis tabağının üzerine peçete koyup patatesleri servis tabağına öyle boşaltalım. Böylelikle patateslerin üzerinde bulunan fazla yağların giderilmesi sağlanır. Böylelikle az yağlı patates kızartması yapmış oluruz. Patates kızartmasının üzerine tuz ilave edip servise hazır edelim. İsteğe bağlı yanında ketçap, mayonez, peynir, zeytin ve çay ile servis edelim. Az yağlı patates kızartması servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }