{ "title": "Alabalık Kızartma", "image": "https://www.kizartma.gen.tr/images/alabalik-kizartma.jpg", "date": "19.01.2024 09:59:36", "author": "Demet Akbulut", "article": [ { "article": "Alabalık Kızartma, Kış aylarında kolayca bulabileceğimiz bir balık çeşididir. Kılçıklarının kolay temizlenmesi nedeniyle daha çok tercih edilir. Alabalık farklı çeşitlerle servis edilebilir (Izgara alabalık, kiremitte alabalık, fırında ve tavada alabalık olarak sıralanabilir).

Alabalık Kızartma İçin Gerekli Malzemeleri
Alabalık Kızartma Nasıl Yapılır?

Balıkların sırtındaki sert yüzeyi bıçakla temizlenir ve başları kesilir. Daha sonra kılçıkları bir tarafında kalacak şekilde ortadan ikiye kesilir. Balıklar birbirinden ayrılmaz. Balıklar güzelce temiz olana kadar yıkanır. Yıkanan balıklar tuzlanarak una bulanır. Yağlar tavada önce yüksek ateşte eritilir. Una bulanan balıklar erimiş yağın üzerine bırakılır ve arkalı önlü kızartılır. Yüksek olan ateş kısılıp balıklar öyle kızartılır (Yüksek ateşte yağ yanabilir balıklar kızarmaz). Kızaran balıklar tabaklara alınır ve güzel bir salata eşliğinde servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }