Öncelikle biberleri yıkayıp kurula-yalım. Ardından teflon bir tavanın dibine çok az sıvı yağ gezdirelim ve biberleri tavaya koyalım.
Çok az yağda karıştırarak biberleri hafif kızartalım kızaran biberleri bir tepsiye alıp diğer kalan biberleri aynı işlem ile kızartmaya devam edelim bütün biberleri kızartıp bitinceye kadar devam edelim. Biberleri kızartma işlemi bittikten sonra ayrı bir yerde sarımsakları ince ince kıyalım. Sıvı yağ, tuz, sirke ve tuz ile sarımsakları karıştırıp biberlerin üstüne dökelim. Sos ile karıştırdığımız biberleri cam kavanozlara dizelim. Bütün malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam edelim. Kavanozların kapaklarını kaynar suda bekletip konservelerin ağzına kapatalım. Hazırladığımız konserveleri derin bir tencereye ters kapatıp tencerenin yarısına kadar su ekleyelim ve 15 dk kaynatalım. Kavanozları tencereden çıkarmadan olduğu yerde soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kızarmış biber konservesini dilediğimiz yerde saklayabiliriz. Hazırlamış olduğumuz
kızarmış biber konservesini kahvaltıda tükete bileceğimiz gibi delersek kısır, mercimek köftesi ve çiğ köfteleri ile de servis yapabiliriz. Deneyeceğinizi ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olmasını diliyorum.